Köpa, hyra eller sälja hus eller lägenhet på franska rivieran header

Köpa, hyra hus eller lägenhet på franska rivieran

SE FR EN

ad n°04

ad n°05

ad n°06

TIPS OCH RÅD

Proceduren för att genomföra ett köp av en fastighet i Frankrike kan verka komplicerad och vi står därför till er tjänst för att hjälpa er uppfylla era önskemål och drömmar!

FranskBostad.com samarbetar med många stora franska byggbolag och mäklare på Franska Rivieran vilket gör utbudet av villor, lägenheter och andra fastigheter väldigt stort. Vår medverkan i fastighetsaffären medför ingen extra kostnad för köparen!

Fransk notarie : I enlighet med fransk lagstiftning måste en notarie medverka vid köp av fastigheter, samt vid inteckning av en fastighet som säkerhet för lån. Notarien skall tillvarata både köparen och säljarens intressen. Viktigt att notera är att både köparen och säljaren förhåller sig rätten till en egen notarie. Därmed deltar ibland två notarier vid fastighetsaffären. Då medverkan av ytterligare en notarie inte medför någon extra kostnad för kunden, rekommenderar vi utnyttjandet av den möjligheten som en säkerhetsåtgärd (vid medverkan av två notarier skall dessa dela på arvodet). Lagfartskostnaden är idag cirka 2-3 % för nybyggda fastigheter ej äldre än 5 år och upp till 7% på fastigheter äldre än 5 år.


Fransk garanti För nya bostäder innebär den franska byggarantin vanligtvis 10 års garanti på konstruktionen samt 1 års efterkontroll. Vid färdiga samt äldre fastigheter undertecknas ett köpeavtal, "compromis de vente" där alla villkor för affären framkommer. En begagnad bostad köps i befintligt skick.

Lån möjligheter Det är idag mycket förmånligt att låna i frankrike för köp av bostad. Den rörliga räntan är ca 4,5%. Generellt går det att låna upp till 80 - 100 % av beloppet. Låneperioden är max 25 år.Fransk ägarförening (copropriété) Samtliga bostäder ägs med full äganderätt och det förekommer därför ingen hyra. Varje ägare av en bostad betalar en avgift (charge) för skötsel av pool, trädgård mm, som är hänförlig till storleken på bostaden. En styrelse som utses av samtliga ägare skall tillvarata ägarnas intressen.Skatter Fastighetsskatt, taxe fonciere och taxe d'habitation, utgår på samliga fastigheter. Dessa kan variera något mellan kommuner, men fastighetsskatten är generellt lägre i Frankrike än i Sverige.

Prisutveckling Under de senaste tio åren har prisutvecklingen på Rivieran varit mycket stark, och köptrycket är idag väldigt stort. Att köpa en fastighet på Franska Rivieran kan på lång sikt vara en väldig lyckad investering!

Har ni funderingar på att köpa en bostad på Franska Rivieran och vill ha hjälp med dessa frågor är ni välkomna att kontakta oss på info@franskbostad.com! Vår medverkan medför ingen extra kostnad!

ad n°04

ad n°05

ad n°06